Noutăți

Ambasadorul Victor Chirilă a prezentat scrisorile de acreditare președintelui României Klaus Iohannis

11 ianuarie 2022, București – Ambasadorul Victor Chirilă și-a prezentat scrisorile de acreditare președintelui României Klaus Iohannis.

În cadrul întrevederii de la Palatul Cotroceni, președintele Iohannis a menționat că Republica Moldova se bucură de un sprijin covârșitor la București, forțele politice române fiind dedicate consolidării parteneriatului strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova şi avansării proceselor de reformă. Șeful statului român a ținut să sublinieze că România şi Republica Moldova sunt unite printr-o legătură trainică: comunitatea de limbă, cultură și istorie.

La rândul său, ambasadorul Victor Chirilă a apreciat înalt evoluțiile relațiilor bilaterale, atât în domeniul politic cât și economic.

„Implementarea Parteneriatului strategic între ambele țări este sinonimul integrării europene a țării noastre. Este necesară definitivarea mai multor documente bilaterale, în special a Acordului de asistență tehnică nerambursabilă, care ar putea fi semnate în cadrul reuniunii celor două executive.” – a menționat ambasadorul Chirilă.

Președintele Klaus Iohannis i-a urat succes în activitate ambasadorului Republicii Moldova, asigurându-l de tot sprijinul necesar din partea administrației prezidențiale și a executivului de la București.