Noutăți

Călătoriți în siguranță cu Certificatul Covid UE

De astăzi, România este unul dintre statele care emit certificate digitale, cu ajutorul cărora putem circula în siguranță și cu ușurință în Europa, constituind dovada că ați fost vaccinat, că ați obținut un rezultat negativ la testul de depistare a COVID-19 sau că v-ați vindecat după ce ați trecut prin boală.

Și tot de astăzi, în punctele de trecere a frontierei de stat, polițiștii de frontieră români dispun de dispozitivele necesare pentru verificarea autenticității și valabilității acestor documente, și anume 271 de scannere mobile și 271 de telefoane mobile smart, prevăzute cu aplicația „CoronaScan”, distribuite de Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Adoptarea și implementarea acestui mecanism este rezultatul consensului asumat de către statele membre în beneficiul cetățenilor UE.

Certificatul digital poate fi prezentat atât în format electronic, cât și printat și dovedește una dintre cele 3 situații: vaccinat, testat, vindecat.

Subliniem faptul că acest document nu este obligatoriu la trecerea frontierei, însă reprezintă un instrument care facilitează călătoria, fără a interveni întârzieri în procesarea datelor sau alte inconveniente. Totodată, acest certificat digital limitează utilizarea certificatelor false în întreaga UE.

De asemenea, cetățenii români care nu au posibilitatea să se conecteze la internet, pot apela la serviciile publice comunitare de evidență a persoanelor, la primării sau direcțiile de sănătate publică, în funcție de domiciliu, care îi vor ajuta să obțină acest certificat în formă printată.

Vă încurajăm să folosiți platforma pusă la dispoziție de STS pentru a obține un astfel de certificat atunci când vă deplasați în afara țării sau când intrați în România accesând următoarea adresă- https://certificat-covid.gov.ro/.

Prin obținerea acestui certificat digital, călătoriile în Europa devin mai ușoare și mai sigure!

Scrie-ne dacă ai vreo întrebare sau dorești o consultație GRATUITĂ cu referire la procesul de obținere a cetățeniei române și perfectării actelor românești.

+373 79 126 126 (Call Center, Telegram, WhatsApp)