Dobândire cetățenie română de la A la Z

Atunci când cauți pe rețelele de socializare despre „Redobândirea Cetățeniei Române”, în scurt timp ești „invadat” cu zeci de oferte și mesaje din partea unor persoane sau companii care ar putea să te ajute, propunând prețuri și termene diverse de perfectare pentru acest serviciu. Nu puține sunt cazurile când apelând la intermediari sau companii „dubioase”, ajungi să împărtășești date cu caracter personal, fără a mai redobândi cetățenia română.

În era digitalizării și avalanșei de informații, e timpul să te documentezi și să alegi o variantă sigură! Compania edocumentare.md oferă servicii pentru redobândirea cetățeniei române de către moldoveni. Alegându-ne pe noi, cliențiilor li se garantează respectarea procedurii legale, în baza unui contract de prestări servicii. Totodată, emitem factură fiscală pentru toate serviciile plătite, astfel încât nimeni să nu fie supus riscului de a fi „tras pe sfoară”.

Cu edocumentare.md, nu mai trebuie să întrebi de alții ce conține un dosar de redobândire a cetățeniei române, pentru că noi te vom ajuta cu lista actelor necesare de la A la Z, ne vom asigura ca documentele tale să nu conțină erori și le vom aranja corespunzător. Mai mult decât atât, punem la dispoziție transport exclusiv la ora și locația necesară din România. Călătoria va fi însoțită de o atitudine respectuoasă atât din partea șoferului, cât și a însoțitorului, care va gestiona întregul proces.

Cine poate redobândi cetățenia română?
Oricare cetățean al Republicii Moldova are dreptul la redobândirea cetățeniei române în baza rudelor (părinți, bunici, străbunici), născute pe teritoriul României Mari până în 28 iunie 1940.

Care sunt etapele procesului de redobândire a cetățeniei române?

 • Colectarea actelor de stare civilă moldovenești pentru completarea dosarului de cetățenie română;
 • Programarea pentru depunerea dosarului de cetățenie;
 • Legalizarea copiilor actelor de stare civilă și de identitate la notar;
 • Aplicarea apostilei pe actele din dosar;
 • Solicitarea cazierului judiciar moldovenesc;
 • Pregătirea dosarului pentru depunere;
 • Depunerea dosarului la unul dintre Consulatele României sau în cadrul Autorității Naționale pentru Cetățenie din România.

Ce trebuie să conțină dosarul de cetățenie?

 • pașaportul străin și buletinul de identitate al cetățeanului Republicii Moldova;
 • certificatul de naștere;
 • certificatul de căsătorie;
 • certificatul de naștere / căsătorie / deces al părinților;
 • certificatul de naștere / căsătorie / deces al bunicilor;
 • certificatul de naștere / căsătorie / deces al străbunicilor, dacă bunicii sunt născuți după 2 august 1940;
 • certificat de cazier judiciar de pe teritoriul RM, eliberat de către Direcţia generală informaţii şi evidenţe operative al STI din cadrul MAI;
 • cerere pentru Redobândirea cetățeniei române – pentru persoanele care au fost cetățeni români, dar au pierdut cetățenia română din motive neimputabile lor sau cărora această cetățenie le-a fost ridicată fără voia lor, precum și descendenții acestora până la gradul III (conform Art.11);
 • declaraţie de consimțământ privind prelucrarea datelor cu caracter personal;
 • 2 fotografii color cu dată recentă, format 3,5 x 4,5 cm.

Toate actele de stare civilă menționate mai sus trebuie să fie însoțite de copiile acestora legalizate notarial și apostilate de Direcţia Apostilă din cadrul Ministerului Justiţiei al Republicii Moldova. De asemenea, buletinul de identitate și pașaportul cetățeanului Republicii Moldova trebuie să fie însoțite de copiile lor legalizate notarial de un notar membru al Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România.

În cât timp redobândești cetățenia română?
După depunerea dosarului, Președintele Comisiei dispune de fixarea primului termen când Comisia va verifica întrunirea condițiilor necesare acordării sau redobândirii cetățeniei române.

Dacă un intermediar sau companie îți promite redobândirea cetățeniei române în decurs de câteva luni, cel mai probabil ești supus unei înșelăciuni. Temeiul acestor persoane ar servi art. 11 din Legea cetățeniei române nr. 21/1991, care prevede că răspunsul comisiei trebuie să vină în cel mult 5 luni de la data înregistrării cererii. În realitate însă acest termen nu se respectă, iar perioada de examinare a dosarului este depășită chiar și de 6-7 ori, ajungând până la 3-4 ani.

Urgentarea procedurii de redobândire a cetățeniei, transcrieri și perfectările actelor într-un termen mai mic decât cel prevăzut de lege reprezintă o înșelăciune la care, din păcate, cad pradă mulți moldoveni care își doresc cât mai repede să călătorească și muncească liber în Uniunea Europeană. Procedura legală este însă una pentru toți și posibilități de urgentare nu există! Orice abatere de la termenii legali te-ar putea costa scump ulterior – în cel mai bun caz, îți va fi respins dosarul, iar în cel mai rău caz – vei obține acte false și, respectiv, un dosar penal pentru infracțiune.

De ce să obții cetățenia română cu echipa edocumentare.md?

 • Verificăm corectitudinea datelor din actele pe care le dețineți;
 • Pregătim dosarul conform cerințelor Autoritații Naționale pentru Cetățenie;
 • Efectuăm programarea pentru a depune dosarul de redobândire a cetățeniei române;
 • Asigurăm transport zilnic direct către instituția responsabilă din România;
 • Garantăm protecția datelor cu caracter personal;
 • Asigurăm calitatea serviciilor juridice în baza unui contract de prestare servicii;
 • Emitem factura fiscală ce poate fi verificată la Serviciul Fiscal de Stat de pe lângă Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova pentru orice serviciu solicitat.

edocumentare.md – Nume în care poți avea încredere!

În caz că apar întrebări sau doriți o consultație cu referire la procesul de obținere a cetățeniei române și perfectării actelor românești, nu ezitați să ne scrieți, iar noi vă vom consulta GRATUIT.

Date de contact:
GSM: +373 79 126 126 (Call Center, Telegram, WhatsApp) sau  scrieți-ne datele dumneavoastră în formularul de mai jos și noi vă vom apela în scurt timp.

Consultare prin telefon

  Sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personale.