Noutăți

Întâlnire de lucru a doamnei Gabriela LENGHEL, președinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie, la Ambasada Republicii Moldova din România

Miercuri, 25 mai 2022, președintele Autorității Naționale pentru Cetățenie, doamna Gabriela LENGHEL, a avut o întrevedere cu Excelența Sa, domnul Victor CHIRILĂ,  ambasador al Republicii Moldova în România. Discuțiile purtate au urmărit consolidarea și extinderea dialogului  instituțional pe care A.N.C. le-a dezvoltat de-a lungul anilor, atât cu Ambasada Republicii Moldova la București, cât și cu alte instituții guvernamentale de la Chișinău.

Dialogul celor doi oficiali a vizat, printre altele, inițierea demersurilor concrete privind încheierea unui protocol de colaborare între Autoritatea Națională pentru Cetățenie, Agenția Servicii Publice și Agenția Națională a Arhivelor din Republica Moldova.

Întâlnirea are loc la mai puțin de două luni de la vizita E.S. domnul Victor Chirilă, la Autoritatea Națională pentru Cetățenie, unde a fost însoțit de doamna Daniela Dima, Consul în cadrul secției Consulare a Ambasadei Republicii Moldova la București. Reperele importante ale discuțiilor celor doi oficiali au fost consemnate în vederea implementării de domnul Vladimir Gîra, consilier al președintelui A.N.C.